Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Tu zadajmy wszelkie pytania związane z Płynami do naszego samochodu.

Moderatorzy: wojjan, chemik211

rafal-44
Zanim zapytasz - POSZUKAJ
Posty: 12
Rejestracja: sob 07 sie, 2010 21:30

Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: rafal-44 » pn 13 gru, 2010 20:35

Witam Mobile mam pytanie odnośnie termometru w samochodzie Citroen Jumper 2007r bo niemam go w swoim samochodzie a wiem ze jest on dostepny czy to jest uzaleznione od wersji bo w instrukcji wystepuje mam komputer pokładowy a termometru nie mam a w zimie troche jest to irytujace.Czy ktoś ma podobne zmartwienie wiem ze mozna dołozyc cos z zewnatrz ale co oryginał to oryginał. ;D ;D ;D

CALCIO23
Ekspert
Posty: 365
Rejestracja: sob 21 lis, 2009 21:49

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: CALCIO23 » pn 13 gru, 2010 21:05

rafal-44 - poszukaj może można to jakoś w komputerze ustawić , chyba że masz komputer bez termometru. może to być też zależne od wersji wyposażenie, jak będę widział Kumpla co ma Jumpera 2007 rok to go zapytam, ponieważ sam jestem ciekaw.

bart
Ekspert
Posty: 312
Rejestracja: wt 26 wrz, 2006 19:23

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: bart » pn 13 gru, 2010 21:46

nie wiem czy czasem termometr nie był seryjnie tylko w ducato, ostatnio oglądałem boxera i też go nie miał.

Sterciu
Sponsor 2012
Posty: 3630
Rejestracja: sob 12 maja, 2007 08:52

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: Sterciu » pn 13 gru, 2010 23:25

bart pisze:nie wiem czy czasem termometr nie był seryjnie tylko w ducato, ostatnio oglądałem boxera i też go nie miał.
w zadnym z trojaczków nie był seryjnie , kolega w ducato 2009 tez nie ma termometra. Az kiedys był w ASO aby mu pokazali jak ustawić termometr na co usłyszał ze jego pojazd nie jest wyposazony w takie cudo :).

bart
Ekspert
Posty: 312
Rejestracja: wt 26 wrz, 2006 19:23

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: bart » pn 13 gru, 2010 23:52

u mnie w ducato jest, nie musiałem za niego dopłacać

hjeniu
Stary wyjadacz
Posty: 400
Rejestracja: ndz 05 gru, 2010 10:52

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: hjeniu » wt 14 gru, 2010 07:27

bart pisze:u mnie w ducato jest, nie musiałem za niego dopłacać
Widocznie masz auto ze środy a nie np. z piątku lub, co gorsza, poniedziałku :mrgreen: :mrgreen:
73! VY de SQ6KBX
[ external image ]

rafal-44
Zanim zapytasz - POSZUKAJ
Posty: 12
Rejestracja: sob 07 sie, 2010 21:30

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: rafal-44 » wt 14 gru, 2010 09:46

Witam wszystkich podobno sa dwa rodzaje wyswietlacza na desce rozdzielczej jeden 1 nie posiada termometru a 2 tak.Paranoja w aucie z 2007 roku brak termometru co za mózgi nad tym siedziały chyba naprawde moje auto jest z poniedziałku :wall:

czesio
Uzależniony
Posty: 154
Rejestracja: sob 26 lip, 2008 20:17

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: czesio » wt 14 gru, 2010 22:13

ano jest tak że w tych wynalazkach występowały początkowo dwa rodzaje licznika .
1 - wersja bieda z małym wyświetlaczem ( ta została do dziś)
2 -wersja bogata z dużym wyświetlaczem pokazującym słowne komunikaty,temperaturę itp. (dziś raczej nie występuje,ew. w autach z max wyposażeniem typu tempomat,itp.)nie mylić z komfort max.

surv
Stary wyjadacz
Posty: 1578
Rejestracja: czw 21 sty, 2010 11:24

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: surv » pn 21 lis, 2011 23:56

vav1 pisze:wmoim wyswietla zawsze -- stopni C wiec nie wiem co jest nie tak :)i falujace obroty to juz mnie dobijaja nikt nie wiem przez co to jest
:) pomózcie :)
Objawy objawy objawy.
Kiedy falują. W jakich zakresach. Co narazie stwierdzono. Czy samo przechodzi czy ma tak ciągle.
Masz pompę paliwa przy baku?

boxer_3.0
Sługa Cienia
Posty: 94
Rejestracja: pn 26 kwie, 2010 08:56

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: boxer_3.0 » śr 23 lis, 2011 20:35

vav1 pisze:i falujace obroty to juz mnie dobijaja nikt nie wiem przez co to jest
Wymień egr to mu przejdzie. Mialem to samo. Ewentualnie poruszaj przewodami idacymi do wtryskiwaczy - moze tam cos nie kontaktuje.

mojo
Sponsor 2012
Posty: 190
Rejestracja: sob 20 lis, 2010 15:42

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: mojo » pt 23 gru, 2011 11:19

Sprawdzałem i nie mam termometru ani w Ducato z tzw wyświetlaczem cyfrowym (uboższy) ani w Boxerze z tzw wyświetlaczem wielofunkcyjnym (bogatszy). Widać termometr to niesłychany luksus i jest tylko dla vip'ów :smile:
Combolot 1.7 Boxer 3.0 Ducato 2.2 Iveco 35c15 i Złomo-Lubliny

boxer_3.0
Sługa Cienia
Posty: 94
Rejestracja: pn 26 kwie, 2010 08:56

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: boxer_3.0 » wt 27 gru, 2011 10:59

U mnie tez nie ma termometru ale jest wolna wtyczka w ktora - jak przypuszczam - nalezy wlozyc czujnik, potem oczywiscie trzeba zrobic aktywacje funkcji w bsi. Z halogenami bylo podobnie - nie mialem - teraz mam. Wtyczki byly, dokupilem halogeny z fiata marea, zamontowale,wymienilem panel sterujacy w kabinie, zrobilem aktywacje i dziala.

Awatar użytkownika
MartinLopez
Sponsor 2013
Posty: 238
Rejestracja: wt 14 paź, 2008 13:17

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: MartinLopez » pt 30 gru, 2011 15:46

Ja dokupiłem do T5 termometr chłodniczy z allegro, zasilanie 12V calkiem profesjonalny, dokładnie mierzy, zamontowalem w desce i jest lepiej niź fabrycznie....
Taki kupilem:
http://moto.allegro.pl/elegancki-termom ... 29152.html
Sprzedam kompletny przód do T5 1.9 TDI R902

galux20
Guru
Posty: 277
Rejestracja: czw 27 wrz, 2007 10:35

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: galux20 » sob 31 gru, 2011 15:39

falujące obroty to egr może z 500 zl w serwisie mnie skasowali-fiat.
muszę kupić dolną obudowę pod silnik i osprzęt[tylko serwis?]
aha tylny tłumik wiecie ile może kosztować ?

mojo
Sponsor 2012
Posty: 190
Rejestracja: sob 20 lis, 2010 15:42

Re: Brak termometru w citroenie jumper 2007 rok

Post autor: mojo » sob 31 gru, 2011 18:01

galux20 pisze:muszę kupić dolną obudowę pod silnik
Kup tylko środkową metalową a nie z tworzywa (nie do zajeb...). Ja kupiłem taka do ducato i moge podpowiedzieć że w w Fiacie masz za to samo taniej o ok 25% ! niż np w Peugeocie. Nie daj sobie tylko wcisnąć kitu że takiej nie ma bo jest oryginalna - mnie jedno ASO udowadniało że taka nie występowała w ogóle ;D
Combolot 1.7 Boxer 3.0 Ducato 2.2 Iveco 35c15 i Złomo-Lubliny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Płyny eksploatacyjne”