Zapytaj kolegę Stercia,ja tylko wiem tyle ze teraz to sie nie kupuje żadnej Toyoty Diesel bo tam siedzi BMW. A które silniki od BMW to pewnie pieszo na necie by trzeba sprawdzic. To tak jak w aucie Mazda siedzi fordowski silnik Diesel. Na onecie bylo kiedys sporo informacji wrzucałem na shut box linka.Na pewno jest lipny diesel co siedzi w X3 2,0 D.chemik211 pisze:Peters nie do końca masz rację z bmw w toyocie . pokaż mi dokładnie co w tych silnikach jest od bmw , bo ja nie widzę nic
-- 12 Wrz 2016, 2016 22:18 --
Juz sie zgodzę ze Diesel w toyocie jest taki wspaniały. A o rozwarstwieniu pomp wysokiego cisńienia szczególnie firmy ( Denso) ktos słyszał ? Pewnie nie bo to zbyt częsty przypadek i zapychajace sie wtryskiwacze przez to ustrojstwo.kat825 pisze:To chyba na odwrót, Mini=BMW brało swego czasu silniki diesla 1.4 d4d od Toyoty.
Wszystkie silniki D4D w Toyocie to są ich silniki. Jedynie kiedyś w Corolli z okrągłymi lampami był silnik 1.9d to chyba od PSA.
Mój szwagier ma Avensis II 2.0 d4d 116KM z 2005r od 4 lat i auto bajka, zero problemów, a jeździ sporo bo dojeżdża do pracy ok 20KM w 1 str.
Ja mam Yariskę Verso 1.4 d4d 75KM, nie mam 2masu, turbo bez zmiennej geometrii, wtryski Bosch regenerowalne, rozrząd na łańcuchu - same plusy. Późniejsze wersje 1.4 d4d 90KM mają 2masę, i wtryski nie regenerowalne.